Imetnik pravic motoGP Dorna in organizator dirke Adac sta v zadnjih dneh preverila vse razpoložljive možnosti. Obe strani sta se na koncu odločili, da letošnjo preizkušnjo prenesejo na naslednje leto. Dodajajo, da bodo vse že kupljene vstopnice veljale tudi za prihodnje leto.

Ob nemški pa so morali odpovedati tudi dirki na Nizozemskem in Finskem. Dirka v Assnu, ki je bila edina na sporedu vse od leta 1949, bi morala biti med 26. in 28. junijem, na KymiRingu pa med 10. in 12. julijem. V vseh treh državah so prepovedane množične prireditve zaradi pandemije koronavirusa.

»Zelo nas žalosti, da moramo odpovedati te tri dirke. Se pa veselimo, da se bomo leta 2021 vrnili na Sachsenring in v Assen ter da bomo v naslednji sezoni lahko spremljali debitantsko finsko dirko,« je dejal šef Dorne Carmelo Ezpeleta.

Zaradi pandemije letos še ni bilo dirke v razredu motoGP, na začetku so v Katarju izvedli le kvalifikacijski preizkušnji v razredih moto2 in moto3.

Tako je bilo doslej preloženih sedem dirk sezone v motoGP, odpovedana pa tista v Katarju. Naslednja dirka na koledarju je predvidena za 9. avgust v Brnu za VN Češke.