Prepričana sem, da Pahorja v domove vabijo že mnogo let, ker od njega pričakujejo, da jim bo na neki način vendarle nekdo pomagal ustrezno poskrbeti za ostarelo občinstvo države in da to ne bodo dejanske hiralnice in objekti, kjer komaj čakajo, da jih čim več umre. Pa je predsednik s kakšnim ukrepom, pomočjo, nasvetom pristojnih državnih organov doslej naredil kaj dobrega, pametnega za domove? To naj nam navedena delavka iz predsedstva RS napiše, če ima te pristojnosti.

Gospa Biserka Marolt Meden ima še kako prav, da kritizira predsednika in vse druge, ki so zakrivili sedanje stanje in trpljenje bolnih po domovih, ker jih bolnišnice ne sprejmejo in nočejo zdraviti, saj ni odgovoren samo za opisano, ampak še za marsikaj drugega, kar se mu vsa leta, odkar se je posvetil politiki, pisno in verjetno še na kakšne druge načine očita. Navedeni avtorici predlagam, da prebere zapisnik seje parlamentarnega odbora za zdravstvo ali tekst dr. Alenke Trop Skaza, le nekajmesečne ministrice za zdravje pred leti, zaposlene v enoti NIJZ Celje, epidemiologinje, kaj vse se je dogajalo v DSO Šmarje pri Jelšah s preseljevanjem ljudi in v kako težkih razmerah živijo ti zelo stari in bolni ljudje prav v tem času. Se svetovalki, ki ščiti predsednika in verjetno tudi vse njegove svetovalce, zdi lepo, da predsednik z masko in megafonom govori in prepeva in da ga ti ljudje ne razumejo in ne slišijo v višinah po balkonih, kajti starostnikom odpovedujejo tudi slušni organi, vid itd.?

Upam, da predsednik starostnikom ne prepeva brez maske, kot se je sprehajal ob Kolpi, ker je dovolj že, da so jih okužili zdravniki in drugi kader, ki se tega ni zavedal. Ge. Aršič predlagam, da javno objavi vsa vabila DSO za obiske predsednika zdaj in v normalnem času, ko se brezplodno borijo za pomoč, ki je nihče ne sliši, saj sicer ne bi pred dnevi izvedli 15-minutne stavke po vseh domovih. Slovenska javnost ima pravico izvedeti resnico, ker je prenasičena z zavajanji naših politikov in zdaj tudi njihovih svetovalcev.

Ruža Tekavec, Ljubljana