Postopka zbiranja ponudb se lahko glede na dokument, objavljen na Ajpesu konec minulega tedna, udeležijo le tisti, ki bodo pravočasno plačali varščino v višini 15.000 evrov, in to dokazali s pisnim dokazilom o plačilu.

Vplačana varščina velja kot plačilo are v znamenje sklenitve prodajne pogodbe. Ostalim ponudnikom bo znesek plačane varščine vrnjen najpozneje v treh delovnih dneh po poteku roka za izjavo upravitelja o izbiri ponudnika. Pustatičnik se je ob tem zavezal, da bo vse ponudnike o izidu javnega zbiranja ponudb obvestil v 15 dneh po poteku roka za oddajo ponudb.

Fizični vpogled v dokumentacijo, povezano z blagovno znamko, sicer zaradi novega koronavirusa do preklica epidemije ni mogoč. Če se stanje do poteka roka za oddajo ponudb ne bo spremenilo, bo rok temu primerno podaljšan, je v ponudbi še zapisal stečajni upravitelj.

Stečaj Adrie, ki ga je zaradi plačilne nesposobnosti predlagalo vodstvo lastnika, nemškega sklada 4K Invest, je stekel 2. oktobra lani.

Stečajna masa okoli 6,2 milijona evrov

Stečajna masa letalskega prevoznika znaša okoli 6,2 milijona evrov. Več kot polovico obsega stavbna pravica na upravni stavbi na brniškem letališču, med premoženjem pa so še blagovna znamka, simulator letenja in delež v Adrijini letalski šoli.

Pustatičnik je konec januarja že prodal letalska dovoljenja Adrie Airways, ki jih je za 45.000 evrov kupila družba Air Adriatic, za katero stoji poslovnež Izet Rastoder.

Zdaj prodaja še računalniško in podobno opremo po izhodiščni ceni 11.000 evrov, 1734 kosov moških in ženskih uniform ter drugih oblačil letalskih posadk po izhodiščni ceni 35.000 evrov ter za 4000 evrov promocijskega materiala in modelov letal. Na ponudbe bo čakal do 16. junija.

Do 22. junija pa je mogoče izkazati zanimanje za nakup spletnih domen v lasti propadlega letalskega prevoznika, je razvidno iz današnje objave na Ajpesu. Gre za osem domen, in sicer adria.si, flyadria.si, adria-airways.si, afs.si, adria-airways.com, adria.ba, adria.mk in adriaairways.me. Na podlagi prejetih ponudb se bo stečajni upravitelj odločil o pogojih in načinu prodaje.