Ej, a si doma? Tako so v Muzejih radovljiške občine naslovili projekt, h kateremu so povabili otroke. »Seveda. Vsi smo doma. Vrveža na ulicah, v nakupovalnih središčih in na igriščih ni več, ceste so skorajda prazne. In leto 2020 se bo zapisalo v zgodovino, ko se je bilo človeštvo prisiljeno ustaviti zaradi novega virusa, koronavirusa,« razmišljajo radovljiški muzejski delavci. Ob tem so zazrti tudi v prihodnost. »O tem se bodo nekoč v šolah učili učenci, zanimalo jih bo, kako so to doživljali otroci njihove starosti,« so nagovorili otroke in jih pozvali k sodelovanju.

Mladi najbolje razumejo – mlade

»Vi jim boste najlažje pokazali, kako se mladi počutijo v karanteni, kaj med tem počnejo, jim je to, da so doma, všeč ali komaj še zdržijo, da se ne morejo družiti s svojimi prijatelji, jih je strah vsega dogajanja, kaj najbolj pogrešajo, so ob tem kaj novega spoznali. Narišite svoja občutja, svoj dan med karanteno, kaj najbolj pogrešate, kaj doma najraje počnete, kako je videti šola na domu, kako se ščitite pred virusom. Izdelek ustvarite v poljubni tehniki: ustvarjajte kolaže, stripe, rišite z vodenimi, suhimi, voščenimi barvicami, ogljem, svinčnikom,« so zapisali.

Nagrade za sodelujoče

Svoj izdelek skenirajte, fotografirajte in nam ga pošljite na e-naslov mro@mro.si, lahko ga objavite tudi na instagramu z oznako #radovljicamuseums ali na facebooku muzejiradovljiškeobčine. Če želite, izdelek lahko pošljete po navadni pošti na naslov Muzeji radovljiške občine, Linhartov trg 1, 4240 Radovljica. Ne pozabite pripisati svojih podatkov, naslova in katero šolo obiskujete, vsak sodelujoči bo namreč prejel vstopnico za enega izmed naših muzejev. Šola z največ sodelujočimi učenci pa prejme brezplačno delavnico za en razred, še opozarjajo. Izdelki, ki jih v radovljiških muzejih zbirajo do konca maja, bodo del razstave, pravi direktorica radovljiških muzejev dr. Petra Bole. Razstava bo predvidoma letos v atriju graščine, izdelki pa bodo objavljeni tudi v katalogu in shranjeni v arhivu radovljiškega Mestnega muzeja. pe