Kot so sporočili z zunanjega ministrstva, sta se Logar in Pompeo zavzela za krepitev prijateljskih in zavezniških odnosov med državama ter poudarila pomen tesnega transatlantskega partnerstva pri soočanju s pandemijo.

Zavzela sta se za krepitev političnih in gospodarskih odnosov med državama ter za nadaljnje poglabljanje varnostnega in obrambnega sodelovanja, tako dvostransko kot v okviru zveze Nato. Logar je predstavil aktivno vlogo Slovenije v zavezništvu in poudaril, da bo Slovenija še naprej prispevala k pravični delitvi bremen, so na MZZ navedli v sporočilu za javnost.

Ministra sta govorila tudi o prizadevanjih obeh držav pri soočanju s pandemijo novega koronavirusa, pri čemer sta izpostavila pomen usklajenega in učinkovitega mednarodnega odziva ter vodstvene vloge transatlantske skupnosti pri zagotavljanju nujne zdravstvene opreme, so sporočili z MZZ. Logar je pozdravil okrepljen angažma ZDA v srednji Evropi, ki se odraža tudi v aktivni ameriški podpori pobudi Tri morja. Ameriškemu kolegu je predstavil priprave na predsedovanje Slovenije EU v drugi polovici leta 2021 ter se tudi v tem pogledu zavzel za nadaljevanje tesnih in konstruktivnih odnosov med EU in ZDA, so navedli v Mladiki.

Logar in Pompeo sta se prav tako dogovorila za srečanje, takoj ko bodo razmere do dopuščale, so še dodali na MZZ.