Nemško prvenstvo naj bi se nadaljevalo v drugi polovici maja, možna datuma sta 16. ali 23. maj, odvisno od odločitve nemške vlade, ki bo to predvidoma javnosti sporočila 6. maja. Optimizem Nemci črpajo tudi iz dejstva, da je v 83-milijonski državi zaradi covida-19 umrlo 6000 ljudi.

Protokol, ki ga je objavil Der Spiegel, sicer še ni uraden, obsega pa 41 strani in vrsto priporočil. Med najbolj zanimivimi je, kako postopati, če je igralec ali nekdo iz spremljevalnega osebja pozitiven na testu za koronavirus. Kot pravi eden od predstavnikov za stike z javnostjo pri bundesligi, so navodila jasna. Igralec bo šel v osamitev, tekmovanje pa se bo nadaljevalo z upoštevanjem strogih pravil higiene. Hkrati protokol veleva, da se javnosti ne izda imena okužene osebe, da je treba z njegovimi soigralci pogovoriti in jih pomiriti ter podrobno spremljati njihovo zdravstveno stanje.

V primeru pozitivnega izvida bo oseba, ki nima znakov bolezni, v karanteni 14 dni, če pa ima znake oziroma bolezen, bo morala v izolaciji ostati še štiri dni potem, ko bodo izginili vsi simptomi. Kot poroča Der Spiegel je osnova za nadaljevanje prvenstva zadostno število testov. Do konca bundeslige je devet krogov, ob tem še polfinale in finale nemškega pokala, zato bo vodstvo lige kupilo 20.000 testov.

V Nemčiji na teden opravijo približno 800.000 testov, kar pomeni, da se bodo kmalu približali skupni številki osmih milijonov. Tudi tam pa se je bundesliga srečala s kritiki, ki menijo, da so druge skupine prebivalstva bolj potrebne testov kot mladi športniki oziroma nogometaši. Bundesliga jim je odgovorila, da v zadevo niso vpleteni le športniki, temveč vsaj 60.000 ljudi, ki si kruh služi z nogometom oziroma nemškim prvenstvom.

V protokolu je tudi določeno, koliko ljudi bo prisotnih na stadionih. Razdeljeni bodo na tri področja, igrišče, tribune in stadion. Na zelenici in ob njej bo lahko skupno 98 ljudi; 22 igralcev, 18 menjav za igralce, 20 trenerjev in pomočnikov, 4 pobiralci žog, 3 čistilke, 3 fotografi, 4 zdravstveni delavci, 4 varnostniki, 15 snemalcev in osebja Var. Določenih je tudi cel kup podrobnosti, od tega, koliko milnikov je lahko v vsaki slačilnici, kakšna temperatura mora biti na stadionu, kakšno hrano lahko uživajo nogometaši, do tega, da je v fitnesih obvezna uporaba rokavic, da mora imeti vsaka ekipa svoj vhod na stadion in zelenico ali pa da mora imeti vsak igralec svojo steklenico s pijačo.