Lionel Messi in Cristiano Ronaldo že skoraj 15 let krojita nogometni vrh. Za oba velja, da premoreta več znanja in talenta od svojih stanovskih kolegov, čemur pritrjuje tudi Jose Mourinho, ki pa dvojec kljub temu ne ceni tako zelo, kot nekdanjega brazilskega reprezentanta Ronalda Nazaria.

»Zame je to Ronaldo … Brazilec,« je na vprašanje, kdo je po njegovem mnenju najboljši nogometaš vseh časov, za spletno stran LiveScore dejal portugalski trener. »Res je, Cristiano in Messi sta na vrhu zadnjih 15 let. Oba imata dolgo in uspešno kariero. A če govorimo o strogem talentu, potem nihče ne užene Brazilca. Ko sem bil pri Barceloni z Bobbyjem Robsonom, sem uvidel, da je najboljši nogometaš, kar sem jih videl,« je prepričan Mourinho.

In čeprav je Ronaldo osvojil kopico lovorik, med drugim pa z reprezentanco leta 2002 dobil tudi svetovno prvenstvo, se številni še dandanes sprašujejo, kako uspešen bi bil napadalec, če ga ne bi zaustavile poškodbe. »Poškodbe so mu uničile kariero, ki bi lahko bila še bolj neverjetna. A fant je imel talent. Že pri 19 letih je bil neverjeten. Če govorimo o talentu, ga nihče ne prekaša,« je še pristavil Mourinho.