Zadnji obrok, ki bi ga morale televizijske družbe oziroma ponudniki pretočnih internetnih vsebin, izplačati italijanskim klubom na podlagi pogodbe o prodaji televizijskih pravic, je bil vreden 233 milijonov evrov. Televizijske družbe Sky, DAZN in IMG tega zneska še niso izplačale in grozijo, da ga ne bodo izplačale, ker že vse od 9. marca ni tekem, kar pomeni, da tudi ne morejo zagotoviti svojim odjemalcem, uporabnikom pretočnih vsebin ter naročnikom plačljive televizije prenosov tekem. V primeru televizije Sky gre za dogovorjenih sedem tekem na teden.

Televizijske družbe so se skušale o zamudi pri izplačilu dogovarjati s klubi serie A, a italijanski prvoligaši kljub koronski krizi zahtevajo, da jim pravočasno izplačajo pogodbeni znesek v celoti.

Kot kaže, se bo to vprašanje preselilo v sodne dvorane. Če bodo televizijske hiše zavrnile izplačilo zadnjega obroka, so italijanski klubi najvišje kakovostne ravni italijanske lige napovedali tožbo proti televizijskim družbam.

Do konca prvenstva je ostalo še 12 krogov. Že zdaj pa je s stoodstotno gotovostjo mogoče napovedati, da bodo klubi, če in ko bodo nadaljevali sezono, tekme igrali pred praznimi tribunami. Po 26 krogih je na vrhu prvenstvene lestvice Juventus iz Torina s 63 točkami, le točko manj ima na drugem mestu prvi izzivalec za naslov prvaka Lazio iz Rima.