Bayer je v enoti zdravstvene nege, ki med drugim vključuje zdravilo proti bolečinam Aspirin, zabeležil 13,5-odstotno rast prihodkov, poslovno poročilo koncerna povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Kljub večjemu povpraševanju po njegovih izdelkih pa so ukrepi za zajezitev širjenja koronavirusa pustili posledice na nekaterih drugih delih poslovanja, so izpostavili v podjetju. Ob tem so dodali, da so tudi sami za zajezitev virusa in preprečevanje širjenja okužbe sprejeli odločne ukrepe.

"Ocene o pozitivnih in negativnih posledicah koronavirusa na naše poslovanje bo mogoče podati pozneje v letu," so še zapisali. Bayer ob tem ni posegel v celoletno napoved poslovanja.

Se je pa v prvem četrtletju poleg prihodkov povečalo tudi število tožb, povezanih s prevzemom ameriškega Monsanta in njegovega herbicida, ki vsebuje glifosat. Od začetka februarja do 14. februarja se je število tožb s 48.000 povzpelo na 52.500, poroča dpa. Bayer je v poročilu zapisal, da še naprej konstruktivno sodelujejo v procesu mediacije, čeprav je pandemija pogovore znatno upočasnila.