Po njegovem mnenju se bodo morale ekipe pripraviti na drugačne strategije napada in napada ter se prilagoditi protokolom za zajezitev pandemije novega koronavirusa, ki se bodo zahtevali za ponoven začetek tekmovanj.

"Na začetku igralci zagotovo ne bodo pristopali do drugih z istim osebnim kontaktom kot prej. Videli bomo nek drugačen nogomet. Med drugim gotovo ne bo toliko držanja v kazenskem prostoru po kotih, kot prej," je menil Rafael Ramos.

Španski minister za zdravje Salvador Illa je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP na današnji novinarski konferenci povedal, da španske nogometne zelenice mogoče ne bodo zaživele do poletja, in dodal, da je vsaka napoved, kdaj se bo špansko prvenstvo začelo, ta čas prehitra.

Španci bodo sicer od naslednjega konca tedna lahko spet zapustili stanovanja za razgibavanje na prostem in za sprehode, je napovedal premier Pedro Sanchez. Španci namreč od razglasitve karantene zaradi novega koronavirusa 14. marca ne smejo zapuščati stanovanj, razen na hitro za nakup življenjskih potrebščin ali obisk zdravnika.