V Italiji je od začetka izbruha konec februarja novemu koronavirusu podleglo 26.384 ljudi. Po številu žrtev je Italija na drugem mestu za ZDA.

Srbija pošilja Italiji medicinsko opremo

Srbija pošilja Italiji medicinsko opremo za spopadanje z novim koronavirusom. Danes so z beograjskega letališča poletela štiri letala s pomočjo, še štiri pa bodo v nedeljo, poročajo tuje tiskovne agencije. Italijanski veleposlanik v Beogradu Carlo Lo Cascio se je zahvalil za to pomoč.

"Prenašam pozdrave in hvaležnost predsednika Sergia Mattarelle, iz srca hvala za tople besede in velikodušno donacijo, ki potrjuje prijateljstvo med našima državama in narodoma," je dejal v srbskem jeziku.

V Veliki Britaniji za covidom-19 umrli 37-letni sestri dvojčici

V Veliki Britaniji sta za covidom-19 umrli tudi sestri dvojčici, stari 37 let. Obe sta imeli še druge zdravstvene težave.

Medicinska sestra na otroškem oddelku Katy Davis je umrla v torek v splošni bolnišnici v Southamptonu. Tri dni zatem pa je tam umrla še njena sestra dvojčica Emma, ki je bila nekoč prav tako medicinska sestra.

»Vedno sta govorili, da sta skupaj prišli na svet in da bosta skupaj tudi odšli,« je povedala njuna sestra Zoe po poročanju britanskega BBC. Dejala je, da sta enojajčni dvojčici živeli skupaj. Imeli sta še druge zdravstvene težave in že nekaj časa nista bili v redu.

»Vsem bolnikom, za katere sta skrbeli, sta dali vse. Bili sta izjemni,« je še povedala Zoe Davis.

Covid-19 je v zadnjih 24 urah v Veliki Britaniji zahteval še 813 življenj, kar je precej več kot dan pred tem. Vse skupaj pa je tako umrlo že 20.319 ljudi. Vse skupaj se je z novim koronavirusom na Otoku okužilo 148.377 ljudi, od tega 4913 v zadnjem dnevu.

V Španiji v zadnjem dnevu znova nekoliko več smrtnih žrtev

V Španiji je v zadnjih 24 urah za boleznijo covid-19 umrlo še 378 ljudi, kar je nekoliko več kot dan pred tem. Vse skupaj je novi koronavirus zahteval 22.902 življenji, z njim pa se je okužilo 223.759 ljudi. To število vključuje tudi tiste, ki so razvili protitelesa proti virusu.

WHO svari pred uporabo dokazil o imunosti na novi koronavirus

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je države danes posvarila pred uporabo t. i. dokazil o imunosti tistih, ki so preboleli okužbo z novim koronavirusom. To, da so tisti, ki imajo protitelesa v krvi, imuni na novi koronavirus, namreč ni znanstveno dokazano, so poudarili.

»Trenutno ni nobenega dokaza, da je človek, ki je prebolel covid-19 in ima protitelesa, zaščiten pred ponovno okužbo,« so poudarili na WHO po poročanju nemške tiskovne agencije dpa.