Izvršni odbor EHF je po videokonferenci v ligi prvakov preklical tekme osmine finala (igralci Celja Pivovarne Laško bi se morali pomeriti s Kielcami) in četrtfinala, sklepni turnir četverice pa bodo skušali izpeljati 28. in 29. decembra v Kölnu. Med elitno četverico sta se po končanem skupinskem delu (14 tekem) uvrstili po dve najboljši ekipi iz elitnih skupin A in B: Barcelona, PSG, Kiel in Veszprem.

V ligi prvakinj so za zdaj črtali junijske četrtfinalne tekme, ki naj bi jih odigrali pred sklepnim turnirjem četverice, načrtovanim za 5. in 6. september v Budimpešti. Če četrtfinala ne bo mogoče odigrati, bodo na Madžarskem nastopili najboljši štirje klubi iz glavnega dela tekmovanja: Metz, Esbjerg, Györ in Brest. Brez nadaljevanja evropske sezone je ostalo tudi Gorenje v pokalu EHF, v katerem so odigrali štiri kroge od skupno šestih v skupinskem delu. Evropska zveza je odpovedala zadnja dva kroga in četrtfinalne dvoboje, prav tako tudi sklepni turnir četverice, ki bi moral biti 29. in 30. avgusta v Berlinu.

Na članski reprezentančni ravni sta se obe slovenski izbrani vrsti predčasno uvrstili na veliko tekmovanje. Moška reprezentanca bi se morala v dodatnih kvalifikacijah za januarsko SP 2021 v Egiptu prvi teden julija pomeriti s Srbijo, a jih je evropska zveza odpovedala. Kot merilo za uvrstitev na SP je upoštevala vrstni red na letošnjem EP na Švedskem, Norveškem in v Avstriji, na katerem je bila Slovenija četrta. Poleg najboljših treh z Eura 2020 (Španija, Hrvaška, Norveška), Slovenije in Danske kot svetovnega prvaka bodo iz Evrope na tekmovanju med 14. in 31. januarjem 2021 v Egiptu igrale še Nemčija, Portugalska, Švedska, Avstrija, Madžarska, Belorusija, Islandija, Češka in Francija. Slovence čakajo še kvalifikacije za OI v Tokiu, ki naj bi bile med 6. in 9. januarjem 2021, tik pred SP v Egiptu. V Berlinu bodo igrali proti Nemčiji, Švedski in Alžiriji, na OI pa se bosta uvrstili dve najboljši reprezentanci.

Slovenke so v kvalifikacijah za EP 2020 na Norveškem in Danskem odigrale dve tekmi (premagale so Kosovo in Belorusijo, marčevskih z Nemčijo ni bilo zaradi koronavirusa), a je EHF odpovedala zadnje štiri kroge. Reprezentance, ki bodo nastopile od 3. do 20. decembra v Skandinaviji, je določila na osnovi uvrstitev na EP 2018 v Franciji, kjer so bile Slovenke 13. in si tako predčasno zagotovile letošnji Euro.