Gere in Silvova naj bi prijateljevala že več kot 10 let, prvi zmenek pa naj bi imela leta 2014. Gere je budist in znani zagovornik človekovih pravic prebivalcev Tibeta, zato ne preseneča, da sta z Alejandro Silva prvo nosečnost oznanila ob prisotnosti dalajlame. Silvova je namreč leta 2018 objavila fotografijo, na kateri njen nosečniški trebuh blagoslavlja sam dalajlama. Fotografijo je Silvova vmes že izbrisala.

Številni ameriški mediji ob rojstvu Gerovega tretjega otroka navajajo, da imajo otroci očetov, ki so starejši od 45 let, večjo verjetnost za zdravstvene težave, tako fizične kot psihične, da pa imajo po drugih raziskavah takšni otroci v povprečju višji inteligenčni količnik.

Gerova žena Alejandra Silva, ki je od njega mlajša 33 let, mora v rumenih medijih pogosto komentirati njuno razliko v letih. Kot je leta 2018 povedala za tabloid Hola, naj bi ji Gere obljubil vsaj 20 dobrih let, sama pa pravi, da ima igralec celo več energije kot ona in da ga je včasih kar težko dohajati. »On sploh ni človek,« naj bi se pošalila aktivistka.