Prvak LMŠ Marjan Šarec je sicer ta teden že napovedal vložitev interpelacije zoper ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Počivalška.

Ta je danes na novinarski konferenci sicer zavrnil očitke o lobiranju in pritiskih za izbiro posameznih dobaviteljev opreme, o katerih je v četrtkovi oddaji Tarča govoril zaposleni zavoda za blagovne rezerve. Ponudbe je pregledovala medresorska skupina, podpisoval pa zavod za blagovne rezerve, je izpostavil in dodal, da so od zavoda zgolj zahtevali, da čim prej realizira že podpisane pogodbe. Ob tem je ocenil, da je bila vlada pri nabavi opreme uspešna.

Obrambni minister Matej Tonin pa je v pogovoru za spletni portal Domovina dejal, da relacij med zavodom za blagovne rezerve in gospodarskim ministrstvom ni poznal, želi pa si, da preiskave očitkov o nepravilnostih in pritiskih pri nabavi opreme čim prej stečejo.

Golubović je sicer napovedal, da se bodo o nadaljnjih korakih pogovorili s poslanskimi skupinami opozicije.

Ustava v 116. členu določa, da lahko DZ izglasuje nezaupnico vladi le tako, da na predlog najmanj 10 poslancev z večino glasov vseh poslancev izvoli novega predsednika vlade.