Časnik La Parisien piše, da je novi začetek turnirja za razliko od prejšnjega usklajen z združenjema ATP in WTA, ki pa prestavitve še nista komentirala. Turnir velike četverice na travi v Wimbledonu so organizatorji že odpovedali, medtem ko Parižani še vedno upajo, da bo turnir na peščeni podlagi možno izpeljati. Prav tako si OP ZDA želijo ameriški organizatorji, tam naj bi turnir potekal med 24. avgustom in 13. septembrom, zato je bil prestavljeni začetek OP Francije z začetkom 20. septembra tudi nekoliko presenetljiv.

Začetek največjega peščenega turnirja je tako po novem predviden za 27. septembra, zaključek pa 11. oktobra, kar pomeni, da se uvodni dvoboji ne bi prekrivali s kolesarsko dirko po Franciji, ki naj bi se po zadnjih informacijah končala ravno 20. septembra v Parizu.

Če bo šlo vse po načrtih, bosta zdaj med OP ZDA in Francije lahko potekala dva turnirja, poteg tega pa bodo francoski organizatorji lahko izpeljali tudi kvalifikacije, ki jih po prvotni prestavitvi niso nameravali. Vse pa bo seveda odvisno od poteka pandemije.

Prvi grand slam sezone v Avstraliji sta dobila Američanka Sofia Kenin in Srb Novak Đoković, prvi igralec sveta.