Dejala je, da je vodstvo Gorenja podalo izjemno črno sliko, saj gre za trajno zmanjšanje števila zaposlenih. Po besedah Jerkičeve vodstvo družbe nima načrtov, kako bi lahko v letu ali dveh izboljšali poslovanje. Uprava Gorenja je ocenila, da ukrepi, ki jih je sprejela vlada za pomoč gospodarstvu med epidemijo z novim koronavirusom, niso zadostni, zato si morajo pomagati sami.

Predstavniki sindikata so na sestanku opozarjali, da je država pripravila velik nabor ukrepov in da vodstvo Gorenja vseh teh ukrepov ni izkoristilo. Prav tako je Jerkičeva izpostavila, da bo odpuščanje drago zaradi odpovednega roka in plač, ki jih je treba še zagotoviti, kot tudi zaradi izplačila odpravnin.

Na sestanku so se dogovorili, da se že prihodnji teden sestane ožja skupina predstavnikov zaposlenih in vodstva Gorenja, ki bo še enkrat pregledala vse možnosti in skušala omiliti posledice odpuščanja.

Po besedah Jerkičeve je uprava Gorenja posredovala tudi informacijo, da že beležijo 40 milijonov evrov izgube, načrtovali pa so 1,1 milijona evrov dobička.

Z velenjske občine so danes sporočili, da so gospodarskemu ministru Zdravku Počivalšku in ministru za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janezu Ciglerju Kralju poslali povabilo v Velenje na čimprejšnji sestanek, saj po vseh obljubah s strani novega lastnika Gorenja kitajskega Hisensa ne morejo dopustiti takšnega odpuščanja, ki ga načrtuje Gorenje.

»Odločitve o odpuščanju ne sprejemamo za dokončne, zato pozivamo upravo Gorenja, da z dokončno odločitvijo počaka na sprejetje nadaljnjih protikoronskih ukrepov vlade. Od vlade pa pričakujemo, da nemudoma začne s sprejemanjem ukrepov za pomoč regijam, ki jih bo brezposelnost v prihodnjih mesecih drastično prizadela, da sprejme ukrepe za pomoč družinam, kjer bodo ostali brez osebnega dohodka, in da nemudoma pristopi k pridobivanju novih investitorjev za te regije,« še navajajo na velenjski občini.