Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, je kasneje za Apple Music povedal, da sta pesem pred kakšnim letom napisala skupaj s Keithom Richardsom, a da se nehote prilega trenutnim časom. »Ni bila napisala za zdaj, ampak je bila le ena od teh čudnih stvari,« je povedal Jagger.

»Napisana je bila o obstoju v nekem kraju, polnem življenja, ki je zdaj takorekoč oropan življenja... Improviziral sem na kitari in jo napisal zelo hitro, v kakšnih desetih minutah.«

V skladbi 76-letni Jagger prepeva o kaosu in uničenju ter navidezno neskončni osamljenosti izolacije. »Življenje je bilo tako lepo/nato so nas vse zaprli,« poje Jagger. »Prosim, naj to mine/obtičanje v svetu brez konca.«

Kot je v pogovoru za Apple Music povedal Richards, so pesem posneli lani v losangeleškem studiu in jo pred kratkim predelali za izdajo. Po njegovih besedah je bila pandemija pravi čas za to.

Kultni britanski rockerji so v zadnjih dveh desetletjih veliko časa preživeli na turnejah, koronavirus pa jim je prekrižal načrte. Letos so načrtovali 15 koncertov po Severni Ameriki, ki bi jih začeli 8. maja, a so jo zaradi pandemije morali preložiti.

Living in a Ghost Town je njihova prva izvirna pesem po letu 2012, ko so izdali singla Doom and Gloom in One More Shot z albuma največjih uspešnic GRRR! Izvirnega albuma sicer niso objavili od leta 2005, ko je izšla plošča A Bigger Bang.

Konec tedna so Stonesi sodelovali na maratonskem virtualnem koncertu, ki ga je pripravila organizacija Global Citizen v sodelovanju z Lady Gaga. Iz svojih domov so izvedli klasiko You Can't Always Get What You Want.