Izposoja koles v sistemu KRsKOLESOM je od danes spet na voljo. Novost sta dve dodatni postaji, razširitev mreže izposoje koles v štiri gorenjske občine ter mobilna aplikacija za lažjo uporabo sistema, tisti z aktivnim lanskim letnim paketom pa lahko sistem uporabljajo še do konca maja, sporočajo z MO Kranj.

Dve novi postaji

Občanom je letos na 28 elektrificiranih postajah po Kranju in okolici tako na voljo 92 navadnih in 68 električnih koles, novi postaji sta odslej tudi v Parku Brdo in pred Kulturnim domom v Predosljah. Poleg tega se je MO Kranj z občinami Naklo, Tržič, Radovljica in Jesenice dogovorila še za širitev mreže izposoje koles v skupnem sistemu Gorenjska.bike, za katerega bo v kratkem na voljo spletna stran z vsemi potrebnimi informacijami. Predvidoma prihodnji mesec bo tako v omenjenih občinah mogoča izposoja koles v sosednjih občinah, in to z istim paketom.

Cena letnega paketa za izposojo koles ostaja nespremenjena, pravijo na MO Kranj. Za navadna kolesa znaša 25, za električna pa 50 evrov. Po novem pa je za kranjski sistem izposoje na voljo tudi mesečni paket: za navadna kolesa bo treba odšteti deset, za električna pa 20 evrov. Paket je mogoče kupiti prek uradne spletne strani sistema KRsKOLESOM ali prek mobilne aplikacije mobiln.si. Ta omogoča registracijo uporabnika, izposojo kolesa, pregled uporabniškega profila in še nekatere druge funkcije.

Opozarjajo na higieno rok

Ob novico o ponovnem odprtju sistema za izposojo koles pa so v Kranju dodali še opozorilo. »Higiena rok je bistvenega pomena za preprečevanje možnosti okužbe, zato je razkuževanje rok obvezno pred izposojo in po vrnitvi kolesa. Je pa pri vožnji s kolesom, s katero si med drugim krepimo telo na svežem zraku, veliko manjša možnost okužbe kot pri drugih vrstah javnega prevoza,« so še zapisali na občini. pe