Tako še vedno velja, da bo tribuna obnovljena do spomladi 2021. »Glede na nepredvidljiv potek pandemije covid-19 obstaja določeno tveganje za zamude, vendar je o tovrstnih scenarijih zaenkrat še preuranjeno govoriti. Verjamemo, da se bodo razmere glede pandemije umirile in bodo vse nadaljnje aktivnosti potekale nemoteno,« so optimistični na občini.

Razpis za izvajalca gradbenih del so na občini objavili sredi oktobra lani. Gre za nadaljevanje del, ki ob zadnjih gradbenih posegih na stadionu leta 2008 niso bila dokončana. Ureditev prostorov pod severno in južno tribuno, ki so se je lotili pred letom in pol, je že pri koncu. Večji zalogaj pa je obnova stare, delno spomeniško zaščitene zahodne tribune, ki se jo obljublja že vrsto let. Zdaj se mudi, saj naj bi Slovenija skupaj z Madžarsko junija 2021 gostila nogometno evropsko prvenstvo do 21 let, otvoritvena tekma pa naj bi bila v Ljudskem vrtu.

Da bi zadevo premaknili z mrtve točke, je Nogometni klub (NK) Maribor financiral projektno dokumentacijo, prejšnja mestna oblast na čelu s takratnim županom Andrejem Fištravcem pa je tik pred volitvami privolila, da gre v ta projekt, čeprav je bilo že takrat jasno, da bo to za občinsko blagajno velik zalogaj. V proračunu so za to predvideli pet milijonov evrov, a so vse ponudbe, ki so prispele na razpis za izbiro izvajalca del, bistveno presegale ocenjeno vrednost investicije.

Nova mestna oblast pod vodstvom župana Saše Arsenoviča je pozvala k novelaciji investicijskega programa, po kateri se projekt po neuradnih navedbah ocenjuje na 6,5 milijona evrov. Od tega je v proračunu za leto 2020 rezervirano 4,7 milijona evrov, preostanek naj bi zagotovili v letu 2021.

Kot je marca poročal časnik Večer, so bile ponudbe za prenovo zahodne tribune tudi na novem razpisu previsoke, zato so sledila pogajanja s posameznimi ponudniki. Trenutna vrednost projekta ni znana.

Za obnovo prostorov pod južno in severno tribuno je občina doslej po navedbah Večera plačala 2,7 milijona evrov. Pod severno tribuno so uredili garderobe s sanitarijami, skladišča in servisne prostore za potrebe nogometne šole ter dva večja prostora za konference in novinarje. Pod južno tribuno pa naj bi bili trgovina in restavracija.

Potrebna dela na zahodni tribuni, ki je bila zgrajena leta 1962, zajemajo sanacijo celotne tribune, energetsko sanacijo prostorov, ureditev dostopov na tribuno ter sanacijo strehe, ki pa bo ohranila znameniti lok. Sedežev za gledalce bo po obnovi nekoliko manj, bi pa naj stadion potem izpolnjeval vse zahteve Evropske nogometne zveze (Uefe) za igranje tekem na najvišji ravni.