Po včerajšnjem skoraj štiriurnem konferenčnem pogovoru med vodstvom košarkarske lige ABA in klubi je sklep sledeč: naredilo se bo vse, da se letošnja sezona zaključi na parketu in v obstoječem ter vnaprej določenem formatu. Čeprav se zdi, da je za to precej malo možnosti, saj igralci že mesec in pol niso v trenažnem procesu in so tujci odšli v svoje domovine, ima jadransko tekmovanje še kar nekaj manevrskega časa. Do konca je namreč ostal le zadnji krog in nato končnica, torej polfinale na tri in finale na pet zmag. A končnica bi se lahko skrajšala z zaključnim turnirjem četverice, ki je ligi ABA dobro poznana.

Uradno sporočilo na strani lige ABA sicer tudi dodaja, da je konferenčni sestanek minil v izredno konstruktivnem vzdušju, a je novinarskim kolegom v Srbiji (nova.rs) uspelo izvedeti, da je ob koncu prišlo do verbalnega obračuna med predsednikom Budućnosti Draganom Bokanom in Partizana Ostojo Mijailovićem. Bokan je Mijailovića obtožil, da želi Partizan do naslova prvaka priti za zeleno mizo, hkrati pa se omenjena nista strinjala niti glede termina naslednjega konferenčnega klica ter potez, ki jih lahko liga ABA naredi med tem, ko čaka na smernice evrolige. V verbalni dvoboj so nato posegli drugi predstavniki klubov, skupaj pa so se strinjali, da bo enostavno treba počakati na že omenjene signale najelitnejšega evropskega košarkarskega klubskega tekmovanja.

»Kot vseskozi poudarjamo v zadnjih dneh, je zdravje vseh sodelujočih v ligi ABA na prvem mestu. Dokler ne bodo vzpostavljeni pogoji za igranje v vseh državah, katerih klubi sodelujejo v regionalnem tekmovanju, in dokler ti pogoji ne bodo enaki za vse, ne moremo govoriti o nadaljevanju lige. Prav tako moramo počakati, kakšno odločitev o nadaljevanju tekmovanja bo sprejelo vodstvo evrolige, ki je podalo informacijo, da bodo v maju skušali najti rešitev za nadaljevanje tekmovanja, če bodo zdravstveni pogoji to seveda dovoljevali. Zatem se bo tudi v ligi ABA odločalo, ali se bo s tekmovanjem nadaljevalo. Imamo dovolj časa, da najdemo način, kako sezono zaključiti, in kar je najbolj važno, je dejstvo, da si vsi klubi želijo, da se tekmovanje zaključi na igrišču,« je včerajšnji konferenčni sestanek pokomentiral direktor Cedevite Olimpije Davor Užbinec.