Hisense Gorenje je decembra lani napovedoval dvig učinkovitosti proizvodnje, februarja letos pa je postalo jasno, da bo brez dela ostalo 176 ljudi. Po poročanju TV Slovenija zdaj kaže, da bo številka bistveno višja. Vodstvo Gorenja naj bi na vrat na nos sklicalo sestanek, na katerem je bil prisoten eden od izvršnih direktorjev podjetja Chao Liu, direktor proizvodnje Tomaž Korošec, kadrovniki in na drugi strani predstavniki sveta delavcev, sindikata in delavski direktor Drago Bahun.

Vodstvo je predstavnikom zaposlenih predstavilo podatke o slabi ekonomski situaciji, ki da je posledica epidemije. Proizvodnja v Velenju je sicer stala kar tri tedne, tudi danes pa obrat še ni polno operativen.

Predsednik sindikata Skei Gorenje Zeba je za televizijo pojasnil, da naj bi v Sloveniji odpustili 1000 ljudi, od tega 700 zaposlenih v proizvodnji v Velenju in 300 v družbi Hisense Europe. Kot je dodal, jih je informacija o tako obsežnem odpuščanju šokirala. Zaposleni so se bili po njegovih besedah v času krize pripravljeni marsičemu odreči, ob tem pa je izpostavil, da je podjetje dobilo pomoč države, "verjetno tudi z namenom, da se ne bi odpuščalo".

Prvi posvet z zaposlenimi o odpuščanjih naj bi bil po prvomajskih praznikih, je še poročala TV Slovenija.

V Gorenju bodo načrte glede zmanjšanja števila zaposlenih podrobneje predstavili v četrtek.