Pintar Mesaričevo, ki je direkcijo vodila od avgusta lani, bo tako na položaju vršilke dolžnosti zamenjala vodja sektorja za vzdrževanje, varstvo cest in prometno varnost na omenjeni direkciji Liljana Herga.

Pintar Mesaričeva bo 28. aprila prevzela vodenje direktorata za kopenski promet na ministrstvu za infrastrukturo. Vlada je namreč danes z mesta generalne direktorice direktorata razrešila Andrejo Knez, na mesto vršilke dolžnosti pa imenovala Pintar Mesaričevo. Imenovanje velja do imenovanja generalnega direktorja po opravljenem natečajnem postopku, vendar največ za šest mesecev.

Da bi lahko prišlo do menjave na vrhu direkcije, je prejšnji teden poročal Planet TV, ko je razkril domnevno sporen večmilijonski razpis na direkciji. Gre za projekt postavitve centralnega nadzornega sistema SCADA, ki je namenjen krmiljenju in nadzoru naprav na železniški infrastrukturi, ki imajo varnostno relevantne lastnosti.

Direkcija je po poročanju omenjene televizije 25. marca projekt zaupala skupini podjetij Metronik, Ostria in Siemens Mobility, ki so ponudila izvedbo za 5,4 milijona evrov. A dokument, ki so ga pridobili na Planet TV, kaže, da je bila ponudba druge skupine podjetij za dobrih 155.000 evrov cenejša, saj sta družbi Iskratel in Kranj Comita ponudili slabih 5,3 milijona evrov. Direkcija je pojasnjevala, da je bila izbrana ponudba "ekonomsko ugodnejša".