Jovićević, ki mu je pred desetimi dnevi umrl oče, je nasledil Nenada Bjelico, s katerim je klub prejšnji teden prekinil sodelovanje. »Čustva so mešana. Starši mi veliko pomenijo, izguba očeta je pustila veliko sled. S tem se moram soočiti, a spomin nanj ne bo nikoli zbledel. Ponosen sam nanj in na vse, kar je naredil v karieri in kar je dal za Dinamo (Čedo Jovičević je med drugim igral tudi za Dinamo; op. STA). On je moj heroj, moj idol, vedno mi je bil vzor in vodnik, kako se je treba obnašati,« je dejal Jovićević, ki je doslej vodil mlado ekipo Dinama.

Jovićević je rojen v Zagrebu, nekdaj je veljal za najboljšega kadeta Evrope. S 17 leti je leta 1991 podpisal za Real Madrid, a ga je ustavila poškodba križnih vezi. Po tem je igral na Japonskem, v Braziliji, Franciji, Ukrajini in na Kitajskem, kjer je po novi poškodbi kolena končal kariero pri 32 letih.

Po upokojitvi se je začel ukvarjati s trenerskim poslom, med drugim je delal pri Karpatiju Lvovu in Celju, leta 2017 pa se je vrnil v Zagreb.