Kot je danes sporočila ljubljanska Cedevita Olimpija, bodo člani vodstev klubov lige Aba v sredo s pomočjo konferenčnega klica skušali poiskati odgovor na vprašanje, kako končati sezono 2019/20 v regionalnem tekmovanju. Regionalno tekmovanje so prekinili krog pred koncem rednega dela, tekem pa ni že več kot en mesec.

»Še naprej moramo misliti zgolj in samo na zdravje vseh nas in se truditi napraviti vse, da zaustavimo širjenje bolezni. Pri KK Cedevita Olimpija je na prvem mestu, z roko v roki z zdravjem, zadržati vse pogoje, da nadaljujemo delo kluba, in kako lahko, ko se zadeve po svetu normalizirajo, klub ohranimo v razmerah, ki bi nam tudi v prihodnosti dopuščale visoke profesionalne ambicije,« je dejal direktor kluba Davor Užbinec.

V ljubljanskem klubu sicer podpirajo rešitev, da se tekmovanje konča na športen način, na parketu, tudi z boji v končnici, se pa zavedajo, da zaradi pandemije koronavirusa to morda ne bo izvedljivo.

Ljubljančani poudarjajo, da bo morala liga poiskati rešitev v sodelovanju z evroligo. »Vodstvo evrolige bi moralo dati osnovna navodila in smernice o zaključku tekmovanja, saj tudi moštva, ki nastopajo v ligi Aba, nastopajo v tekmovanjih pod okriljem evrolige, enako pa želijo početi tudi v prihodnje. Evroliga kljub vsemu še ni sprejela dokončne odločitve,« pravi Užbinec. Obenem pa je zanikal, da bi v ljubljanskem klubu nad športno rešitvijo konca tekmovanja že obupali, ker so že zgodaj sporazumno prekinili pogodbe z nekaterimi igralci.

»O končni odločitvi bomo lahko govorili šele, ko se bo vodstvo evrolige odločilo o zaključku tekmovanja, ali ko bo zaključena sezona v evroligi in evropskem pokalu in ko bodo prekinjeni tudi zdravstveni ukrepi v boju proti pandemiji koronavirusa v vseh državah v nekdanji skupni državi,« je še dodal direktor ljubljanske ekipe.