Skupščina lige naj bi po prvotnem načrtu zasedala že v petek, a so sestanek po podatkih tiskovne agencije AFP prestavili na ponedeljek, ko naj bi bila tudi znana odločitev o tem, ali se bo belgijsko prvenstvo končalo ali ne.

Skupščino so prestavili tudi zaradi pričakovanja odločitev belgijske vlade in njenega sveta za nacionalno varnost, ki naj bi v petek sprejela ukrepe glede množičnih prireditev na prostem.

Belgija je že 25. marca objavila namero, da bi državno prvenstvo v nogometu predčasno končala. Pozneje pa so se predstavniki belgijske lige začeli dogovarjati s krovno zvezo Uefo, ki je jasno pokazala, da ji takšna rešitev ni všeč, pod vprašaj pa so v Nyonu, če bi do tega res prišlo, postavili tudi sodelovanje belgijskih klubov v naslednji sezoni evropskih tekmovanj.

Če bi obveljala prvotna odločitev, bi bilo belgijsko nogometno prvenstvo prvo na stari celini, ki bi se v krizi novega koronavirusa končalo predčasno. Po tem scenariju bi upoštevali vrstni red na prvenstveni lestvici ob prekinitvi, naslov bi tako osvojil Brugge, ki ima po 29 krogih 15