Davčni strokovnjak Ivan Simič, ki je tudi član vladne svetovalne skupine za pripravo ukrepov za omilitev posledic epidemije za državljane in gospodarstvo, se je v preteklosti na twitterju rad odzival na vprašanja z davčnega področja. V prihodnje tega očitno ne bo več počel, saj njegov twitter račun ne obstaja več. Je to morda povezano s Simičevimi zapisi, v katerih je prejšnji teden obračunal z nekaterimi tviteraši? Je morda ocenil, da je šel s svojimi tviti predaleč, ali pa je iz vladnih vrst dobil kakšno ponudbo za zaposlitev, za katero njegovo udejstvovanje na družbenem omrežju ni zaželeno?

Spomnimo: Simič je prejšnji teden na twitterju objavil številke iz bilance podjetja predavateljice na FDV Barbare Rajgelj. Med drugim je izpostavil, da je solastnica zavoda in gostinskega podjetja, ki s petimi zaposlenimi zasluži 700 tisoč evrov. "Gostinci pravijo, da je to nemogoče. Poleg tega imate za 260 tisoč prejetih računov za storitve, plačo menda iz proračuna. Zanimivi ste za moj blog,” je zapisal.

Simič nam je zatrdil, da njegova odločitev o zaprtju twitter računa nikakor ni povezana z Rajgljevo, s katero se sploh ne poznata. Tviti, ki jih je objavil o njeni dejavnosti, po Simičevih besedah vsebujejo javno dostopne podatke in so zgolj odgovor na njen zapis. Rajgljeva mu je namreč očitala, da nadaljuje 30-letno neetično tradicijo. "Marca napišeš zakon, aprila ga razlagaš na webinarju, oktobra teoretiziraš na dnevih pravnikov, januarja pišeš naročena pravna mnenja, maja predlagaš spremembo zakona. Je pa takšna praksa v tem času še bolj zavržna,” je ob objavi reklame o Simičevem predavanju o prvem koronapaketu na twitterju zapisala Rajgljeva.

"Ne vem, zakaj se je obregnila ob mene. Predavam celo življenje in o koronazakonu bi predaval, tudi če ne bi sodeloval pri njegovem nastajanju," nam je dejal Simič. Ob tem je dodal, da v vladni svetovalni skupini sodeluje brezplačno, temu delu pa posveča ogromno časa.

Kot razlog, da je zaprl twitter račun, Simič navaja, da ne želi več gledati sovražnosti, ki se širi med ljudmi. "Ta sovražnost je še zlasti prisotna na družbenih omrežjih, širijo pa jo predvsem tisti, ki se skrivajo za lažnimi imeni. Sam sem želel ljudi pomiriti, da se ne bi napadali in sem tudi tistim, ki so me pljuvali, spoštljivo odgovarjal in jih nazival s 'spoštovani'."

Simič je tudi zanikal , da bi ga k zaprtju twitter računa prepričal kdo od politikov. Sta ga pa, kot nam je dejal, k temu pozvala njegova sinova. "Moja družina ne želi biti ponovno priča napadov, ki sem jih enkrat že doživel." V državno službo lastnik podjetja Simič&Partnerji ne namerava oditi, je pa priznal, da je iz vladnih vrst dobil ponudbo za svetovanje, ki bi temeljilo na podjemni pogodbi. Za čigavo ponudbo gre, oziroma komu naj bi svetoval, nam Simič ni želel razkriti. "Zaprtje twitter računa pa s to ponudbo nima prav nobene povezave," je še dodal.