Kot so danes sporočili s Policijske uprave Koper, so policisti minuli teden imeli opravka z neznanim storilcem, ki je vlamljal v različne trgovine na območju Kopra. Tako je vlomil v eno na koprski tržnici in iz nje ukradel več ročnih ur, vrednih skupaj približno 3500 evrov. Policisti so isto trgovino obravnavali nekaj dni prej. Takrat je neznani storilec ukradel denar in hrano za približno 230 evrov.

Policisti so Koprčana obravnavali še za osem tatvin v drugih trgovinah in bencinskem servisu. V njih naj bi kradel predvsem parfume višjega cenovnega razreda. Na podlagi odredbe koprskega okrožnega sodišča so pri njem opravili tudi hišno preiskavo.

Koprčana, ki so ga že prej obravnavali zaradi kaznivimi dejanj, so namreč ustavili konec tedna v Kopru. Zasegli so mu manjšo količino prepovedane droge heroin in kokain ter nekatere predmete, ki izvirajo iz vloma v trgovino na koprski tržnici, zaradi česar so mu odvzeli prostost.

Zoper njega so podali več kazenskih ovadb, in sicer zaradi utemeljenega suma storitve velike tatvine, neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog ter zaradi osmih kaznivih dejanj tatvin.