Najboljši trije teniški igralci sveta Novak Đoković, Roger Federer in Rafael Nadal so se odločili za pomoč igralcem iz spodnjega dela svetovne teniške lestvice z ustanovitvijo denarnega sklada za igralce, ki so ostali brez dohodka. Pobudnik takšnega solidarnostnega sklada je bil Đoković, sicer predsednik sveta igralcev pri Združenja profesionalnih igralcev tenisa ATP.

Želja velike teniške trojice, ki pobere največji delež teniške denarne pogače, je v skladu zbrati vsaj štiri milijone dolarjev oziroma 3,7 milijona evrov, posameznik s slabšim denarnim stanjem bi tako lahko prejel okrog 10.000 ameriških dolarjev oziroma 9200 evrov.

»Večina igralcev, ki so na svetovni lestvici uvrščeni med 200. in 700. mestom nimajo podpore združenja, nimajo sponzorjev. Prepuščeni so sami sebi,« je Đoković dejal v sobotnem instagram klepetu s prijateljem in tekmecem Švicarjem Stanom Wawrinko.

Napoved o ustanovitvi sklada je pozdravil Avstralec Millman, član najboljše svetovne stoterice, a je hkrati opozoril, da trenutne slabe razmere niso posledice zgolj ohromitve zaradi pandemije novega koronavirusa. »Igralci s spodnjega dela lestvice bi morali biti že v preteklosti bolje plačani. Če gre za pomoč igralcem, ki so uvrščeni od 250. do 700. mesta, zakaj so se zganili šele zdaj ob izbruhu pandemije in ne že prej?« je Millman tvitnil v nedeljo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.