"Premier dobro okreva in je dobre volje," je dejal Gove za televizijo Sky News. Zagotovil je, da ima premier vse pod nadzorom in spet podaja navodila.

Zaradi covida-19 so 55-letnega Johnsona zdravili na intenzivnem oddelku. Že več dni pa okreva na svoji rezidenci Chequers v bližini prestolnice. Ob njem je njegova noseča zaročenka Carrie Symonds, ki se je tudi okužila s koronavirusom, a je imela blažje simptome, piše nemška tiskovna agencija dpa.

Da se je Johnson hitro vključil v vladne posle, naj bi bilo povezano s kritiko vlade glede obvladovanja epidemije. Po poročanju časnika Sunday Times vlada ob začetku izbruha več tednov ni dobro ocenila resnosti situacije, saj da so se preveč osredotočali na brexit. Johnson je med januarjem in februarjem na primer zamudil pet izrednih srečanj.

Gove je očitke zavrnil. "Ideja, da je premier preskočil sestanke, je po mojem mnenju groteskna, sestanki se dogajajo po celi vladi, nekaterim predseduje minister za zdravje, drugim drugi," je povedal.

Zagotovil je, da je premier podal vse večje odločitve.

Britanske bolnišnice se spopadajo s pomanjkanjem primerne zaščitne opreme. Primanjkuje pa tudi zdravstvenega osebja, respiratorjev in testov za koronavirus. Strokovnjaki opozarjajo, da bi lahko Velika Britanija postala evropska država z največ smrtnimi primeri zaradi covida-19. Doslej je umrlo 15.464 ljudi. Vlada je sicer do 7. maja podaljšala ukrepe za omejevanje gibanja.