V soboto zvečer – potem ko je popil večjo količino alkoholnih pijač – je 32-letni moški iz okolice Maribora sedel za krmilo športne škode octavie RS, na sopotnikovem sedežu mu je delal družbo 38-letni Štajerec. Vozila sta se po glavni cesti proti Mariboru. Tik pred zahodno mestno mejo, kjer vozišče poteka po klancu navzdol, sta v desnem preglednem ovinku dohitela kolono treh vozil.

Dvaintridesetletnik bi tedaj moral zavirati in upočasniti vožnjo, a tega ni storil, temveč je pritisnil na plin, zapeljal čez prekinjene ločilne črte na nasprotnosmerno vozišče in začel prehitevati kolono. Storil je usodno napako: bodisi je spregledal, da se mu v tistem trenutku pravilno – po svojem voznem pasu – približuje ford fiesta, bodisi je podcenil hitrost nasproti vozečega avtomobila. Čelno trčenje je bilo namreč neizogibno. Z obeh vozil je odfrčalo več delov, ki so poškodovali prvi avtomobil v koloni, ki ga je vozil 58-letni moški.

Prometne nesreče ni preživel 56-letni Mariborčan, ki je sedel za krmilom forda fieste. Hudim telesnim poškodbam je podlegel že na kraju nesreče. Lažje telesne poškodbe sta utrpela moška v škodi, z reševalnim vozilom so ju odpeljali v UKC Maribor. Izkazalo se je, da je bil povzročitelj zelo okajen, v izdihanem zraku mu je elektronski alkotest izmeril 0,65 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Policisti so mu zato odredili še strokovni pregled. Alkotest je moral opraviti tudi 58-letni Mariborčan, ki je vozil na čelu kolone. Tudi on je nekaj popil, preden je sedel za volan, vendar ga ne bo doletela kazen, ker je koncentracija alkohola znašala še dopustnih 0,21 mg/l.

Ogled kraja prometne nesreče je, v navzočnosti dežurne okrožne tožilke, vodil preiskovalni sodnik okrožnega sodišča v Mariboru. Policisti bodo povzročitelja prometne nesreče kazensko ovadili zaradi suma nevarne vožnje. V primeru pravnomočne obsodbe mu grozi do 12 let zapora in prepoved vožnje motornega vozila. »Letos se je na območju Policijske uprave Maribor zgodilo pet smrtnih prometnih nesreč, v katerih je umrlo pet oseb,« je aktualno krvavo statistiko mariborske policije strnil njen tiskovni predstavnik Miran Šadl.