»To bo največja dirka, na kateri bodo brez dvoma nastopili vsi najboljši. Vsi si želimo čim prej spet dirkati. Ali se bo Tour začel julija, avgusta ali septembra, je povsem vseeno, pomembno je, da se bo. Glavno je, da se svet začne spet premikati, mi bomo pripravljeni ne glede na to, kdaj se bo to zgodilo,« je dejal Roglič.

»Če bo Tour na koncu poletja, bo to zelo dober znak za ves svet, da nam gre na bolje,« je prepričan 30-letni nekdanji smučarski skakalec, zdaj eden najboljših cestnih kolesarjev na svetu. »Uvodni del dirke res dobro poznam, predvsem prvi dve etapi bosta potekali po cestah, na katerih sem pred omejitvami gibanja treniral vsakodnevno. Drugih delov letošnjega Toura pa še nisem spoznal v naravi, to sem nameraval v prihodnjih mesecih. To mi zdaj sicer virtualno omogoča ravno aplikacija, ki jo uporabljam za trening na trenažerju,« je Roglič v Nedelu potrdil, da čas osamitve na domu izkorišča kar se da mogoče.

Roglič je dejal, da je na trenažerju Tacx, ki so med seboj povezani s svojo aplikacijo, nekajkrat prekolesaril najvišji vrh letošnje dirke Cole de Loze: »Spoznal sem še nekatere druge klance, ki so na voljo na tem programu. Mislim, da bolj resnično, razen seveda če si tam, ne more biti. Imamo zelo dobro orodje za to, da si lahko etape ogledamo kar od doma.« »Če bo Tour, sem prepričan, da bo pred njim vsaj nekaj dirk, da si bomo kolesarji lahko povrnili občutke. Dobro bi bilo tudi, če bi lahko opravili še višinske priprave. Kakorkoli bo, bo za vse enako,« je prepričan slovenski kolesar.