Silver je na vprašanja novinarjev odgovarjal v videokonferenci, na predvečer načrtovanega začetka končnice. Igralci bi se trenutno posvečali sklepnim nastopom, če aktivnosti lige ne bi bile ustavljene zaradi pandemije novega koronavirusa. Komisar lige še ni znal z gotovostjo potrditi, ali bodo lahko končali letošnjo sezono in razglasili prvaka.

»Vse je na mizi, vključno s potencialnim odlogom začetka naslednje sezone,« je dejal komisar po poročanju Miami Heralda. »Trenutno še nismo sposobni sprejemati nikakršnih odločitev in ni jasno, kdaj bomo. Še vedno nimamo dovolj informacij za odločitev,« je dejal.

Silver je potrdil, da bodo 15. maja pri izplačilu zadržali 25-odstotni del dvomesečnih plač, ki jih izplačujejo igralcem. Z nacionalnim združenjem profesionalnih igralcev v košarki NBPA so se dogovorili za bolj postopno znižanje plač, v primeru, da sezone ne bodo mogli nadaljevati in končati. V kolektivni pogodbi med ligo in NBPA je določba o znižanju nadomestil vsem igralcem v primeru "višje sile", kot sta epidemija ali vladna odredba, zaradi katere bi morali prekiniti tekmovanje. Odtegljaj pri plačah bodo določili na podlagi števila tekem, ki jih niso mogli izpeljati.