Idejna zasnova razglednega stolpa je v fazi postopka lokacijske preveritve za možnost postavitve. Razgledna ploščad bi imela površino približno 24 kvadratnih metrov, kar bi omogočalo sočasno uporabo desetih do 20 obiskovalcev. Predvidena višina stolpa je približno 35 metrov, razgledna plošča bi bila na višini 31 metrov.

Stolp je idejno zasnovan tudi tako, da se bo čim bolje umestil in skladal z okoljem, poleg tega pa bo okolju tudi prijazen, kar pomeni kar največ možnih naravnih materialov. Konstrukcija objekta bo zato masivni leseni skelet. Jedro naj bi sestavljali vertikalni podporni stebri, obdani s poševnimi obodnimi stebri. Konstrukcija bo zavetrovana z diagonalami po obodu. Tudi dostopno stopnišče in razgledna ploščad bodo v celoti leseni, z leseno ograjo.

Ker je projekt v začetni, idejni fazi, natančne ocene stroškov še ni, v primeru postavitve pa bodo stroški verjetno kriti iz občinskega proračuna.

»Odziv na investicijsko namero je zelo pozitiven, saj ga podpirajo tako krajani kot krajevna skupnost in društva,« pravi vodja oddelka za okolje in prostor na Občini Zagorje Tatjana Podbregar. Razgledni stolp bi bil dodatna atrakcija tudi za goste letos prenovljenega doma na Prvina. Nekdanji hotel D so prenovili in ga spremenili v center za šolske in obšolske dejavnosti, primarno pa je namenjen za nastanitev šolarjev v okviru programov šol v naravi.