Moore je pred časom sprejel izziv, da bo do svojega 100. rojstnega dneva, ki ga bo dočakal konec meseca, prehodil 100 dolžin svojega 25-metrskega vrta. Sprva je želel zbrati 1000 funtov za dobrodelni sklad britanskega zdravstvenega sistema NHS, a je njegov podvig že kmalu požel pozornost širše britanske javnosti. Ta ga je podprla z velikim navdušenjem, saj je doslej za dobrodelni namen svoj denar 99-letniku nakazalo okoli 890.000 ljudi, na računu pa se je zbralo skoraj 21 milijonov evrov.

»To je neverjetno za naše zdravnike in medicinske sestre na frontni črti,« je Moore komentiral zbrani znesek. »V zadnji vojni so bili vojaki v uniformah na frontni črti. Tokrat so naša vojska zdravniki in medicinske sestre v uniformah,« je še pristavil vojni veteran, ki je izziv s pomočjo hodulje s kolesi zaključil danes zjutraj, dogodek pa so pospremile tudi nekatere jutranje britanske televizijske oddaje.

»Vse skupaj je neverjetno, še posebej pa mi je všeč, da se je podviga lotil vojni veteran. Bog ve, koliko bo končna vsota zbranih sredstev. Vesel sem zanj in upam, da ne bo odnehal,« je podvig Moora sicer pozdravil tudi princ William.