Finalni del lige prvakov je bil po prvotnem programu predviden 30. in 31. maja, po pandemiji novega koronavirusa pa so ga nato preložili na 22. in 23. avgust.

»Z vidika evropskega klubskega rokometa obstaja skupna volja za letošnjo izvedbo zaključnega turnirja v sezoni 2019/20. Naš predlog so podprli tudi vsi predstavniki klubov na koordinacijskem sestanku,« je v zvezi s tem dejal predsednik EHF Michael Wiederer in potrdil, da so v omenjenem decembrskem terminu - če ne bodo mogli izpeljati zaključnega turnirja v mesecu avgustu - že rezervirali Lanxess Areno v Kölnu.

Wiederer je dejal, da EHF neprestano spremlja zdravstvene razmere po Evropi. V nekaterih državah so ligaška tekmovanja že končana, med njimi je tudi Slovenija, v nekaterih pa prekinjena.

V ligi prvakov se je končal skupinski del tekmovanja. Slovenski prvak Celje Pivovarna Laško se je uvrstil v osmino finala, obeh tekem s poljsko zasedbo Vive Kielce pa še ni odigral. Drugi pari osmine finala so Dinamo Bukarešta - PSG, Wisla Plock - Veszprem, Vardar Skopje - Pick Szeged, Porto - Aalborg in Flensburg-Handewitt - Montpellier. Barcelona in Kiel sta se neposredno prebila v četrtfinale.

Izvršni odbor EHF bo na svojem zasedanju, ki bo 24. aprila, razpravljal tudi o možnih novih terminih lige prvakinj in moškega pokala EHF. Ženski zaključni turnir v Budimpešti je predviden 5. in 6. septembra, moški turnir pokala EHF pa 29. in 30. avgusta v Berlinu.