»Obstaja način. Nihče naj ne pride na stadione. Športnike namestite v velike hotele, kjerkoli želite igrati,« je povedal Fauci v pogovorni oddaji Snapchat »Srečno Amerika«, je poročala francoska tiskovna agencija AFP. »Seveda je treba športnikom zagotoviti dobro zdravstveno varstvo, jih pregledati, testirati vsak teden in poskrbeti, da ne bodo okužili drug drugega ali svoje družine in jim pustiti, da dokončajo svoje ligaške sezone,« je še dejal ameriški strokovnjak.

Tako kot drugod po svetu so tudi poklicne športne lige onstran Atlantika v popolni ohromitvi zaradi pandemije novega koronavirusa, zaradi katere je samo v ZDA umrlo skoraj 28.000 Američanov. Vodilni predstavniki lige NBA razmišljajo o posebnem modelu oziroma formatu za nadaljevanje in dokončanje sezone 2019/20, ko bi tekme odigrali bodisi v Las Vegasu ali na Bahamih.

V profesionalnem golfu želijo sezono turnirjev pod okriljem PGA nadaljevati 11. junija, seveda brez navijačev na igriščih. Prvi na sporedu pa bi bil turnir v Fort Worthu v Teksasu, ki je bil prvotno predviden za konec tedna od 21. do 24. maja. Sezona v ameriškem baseballu, ki naj bi se začela 26. marca, je na čakanju, prav tako dirke v motociklističnem in avtomobilističnem športu. V profesionalni ligi v ameriškem nogometu NFL upajo, da bodo lahko sezono začeli pravočasno 10. septembra.