»Tudi Nemčija bi to lahko storila. A potem bi se svetovno prvenstvo v Evropi po letu 2018 odvijalo dvakrat zaporedoma, tako da Evropa ne bi bila prva izbira,« je dejal 84-letnik v pogovoru za Sport Bild.

Namesto tega, pravi Blatter, bi ZDA lahko vstopile kot nadomestni organizator, saj so že za leto 2026 skupaj s Kanado in Mehiko dobile organizacijo prvega SP s kar 48 ekipami in 80 tekmami.

»To lahko storijo. Tu ni veliko skrivnosti, obenem pa že imajo izkušnje kot gostitelji svetovnega prvenstva leta 1994,« je dejal dolgoletni šef Fife in dodal, da bi bila v igri tudi Japonska, ki je kandidirala za SP 2022.

Sam Blatter je leta 2010 glasoval za ZDA. In Američani so tudi vedeli, »da je v izvršnem odboru dejansko soglasje, da bomo šli v Rusijo leta 2018 in v ZDA leta 2022«. To potem "ni delovalo zaradi Michela Platinija (takratnega predsednika Evropske nogometne zveze; op. STA) in njegovih ljudi pri Uefi".

Blatter je bil sicer del vseobsežnega korupcijskega škandala v Mednarodni nogometni zvezi Fifi iz leta 2015, ki je odnesel celoten vrh Fife.