Spletno tržnico v Čakovcu so odprli v začetku meseca. Potrošniki lahko na spletni strani tržnice naročijo in plačajo izdelke. Proizvajalci vsak dan zjutraj naročeno sadje, zelenjavo in druge izdelke pripeljejo v zbirni center komunalnega podjetja v Čakovcu, je danes poročala hrvaška televizija HTV.

Približno 15 delavcev mestnega podjetja sortira blago glede na naročila potrošnikov, ki ga potem z osmimi dostavnimi vozili dostavijo na dom naročnikov. Ob tem spoštujejo vse epidemiološke ukrepe za zajezitev širjenja novega koronavirusa. Spletna tržnica prispeva tudi k socialnemu distanciranju, ker prodajalci in potrošniki poslujejo brez neposrednih stikov.

V enem izmed družinskih podjetjih s spletne tržnice so za HTV potrdili, da prodaja poteka hitro in brez zastojev ter da je zaupanje potrošnikov veliko. Potrošniki izražajo željo, da bi se spletna tržnica ohranila tudi po koncu epidemije na Hrvaškem.

Zaenkrat svoje blago na spletni tržnici v Čakovcu prodaja približno 30 proizvajalcev, kmalu jih bo veliko več, so napovedali na HTV.