»Zagotovo bo minilo več mesecev, lahko pa se zgodi, da bo trajalo celo leto in pol do obiska naslednjih tekem,« je za nemško državno televizijo ARD dejal Haug. Nogometna tekmovanja v Nemčiji so prekinjena od sredine marca, klubi in vodstva tekmovanj pa upajo, da bodo od maja dalje lahko dokončali sezoni pred praznimi tribunami.

Haug je dodal, da vsekakor ne bi bilo pametno, da bi navijače spustili na stadione, dokler ni cepiva za covid-19. Tega pa po mnenju znanstvenikov bržčas ne bo pred koncem leta.

Leopoldina je v ponedeljek objavila poročilo glede potencialnega rahljanja ukrepov. Nemška kanclerka Angela Merkel je študijo označila kot zelo pomembno. Je pa Haug dodal, da mora urnik ukrepov priti s strani politike. Zdajšnji ukrepi v Nemčiji veljajo do 19. aprila, o nadaljnjih korakih pa bodo v Nemčiji govorili v sredo.

Člani nemške nogometne lige se bodo nato sestali v petek, pri čemer bo eden glavnih ciljev zagotoviti 750 milijonov evrov televizijskih in sponzorskih sredstev, kar bi se lahko zgodilo le, če bi dokončali sezono.