»Več izstrelkov«, pri katerih je šlo za »vodene rakete kratkega dosega«, je Pjongjang izstrelil iz mesta Munchon na vzhodu države, je sporočila južnokorejska vojska. Leteli so približno 150 kilometrov.

Južna Koreja in ameriške obveščevalne službe temeljito preučujejo vprašanja, povezana s temi izstrelki, so dodali po poročanju tujih tiskovnih agencij.

Samo marca je Severna Koreja po treh mesecih premora izvedla več izstrelitev raket. Konec preteklega meseca je Pjongjang zatrdil, da so uspešno preizkusili »super velik« raketni lanser. Kot je sporočila severnokorejska tiskovna agencija KCNA, bodo sistem kmalu predali oboroženim silam države.

Varnostni svet Združenih narodov je uvedel stroge sankcije proti Severni Koreji zaradi preizkušanja raketne tehnologije, da bi tako preprečili razvoj raket, ki bi lahko nosile jedrske konice. A severnokorejski voditelj Kim Jong-un vztraja. V svojem novoletnem nagovoru je napovedal, da bo svet že kmalu videl novo strateško orožje v arzenalu Severne Koreje.