Ne, ne. Ni edino. Koristno bi bilo, če bi Ivo Hvalica, nekdanji zabavljač stranke SDS, prišel h Kacinu, ko bi ta grmel pred kamerami, in ga kresnil po glavi z v rolo zvitim časopisom. Tako bi se maščeval za nepozabno podobno gesto Kacina, opravljeno v poslanskih klopeh.

Zadnja šala strankinega komedijanta Hvalice je bila, ko se je domislil, da bi on postal predsednik stranke SDS. Čeprav veren, ni upošteval prve božje zapovedi: »Jaz sem Gospod, tvoj Bog… Ne imej drugih bogov poleg mene.« Za ta spodrsljaj je Hvalici ostala samo še ena pot. V pokoj. Še dobro jo je odnesel.

Kadar koli se pri nas pojavi človek, ki bi lahko igral zemeljskega boga in mu ljudje zaupajo, ga tudi ustoličijo. Sedanji samozvani bog ta pojav čuti kot grožnjo za svoj prestol in se z vsemi sredstvi (tudi neetičnimi) upre. Spomnimo se zgodbe Mira Cerarja, ki je kratek čas bil na konju, žal brez ročajev, in je globoko padel. Tudi Marjan Šarec je naletel na partnerje, ki so se obračali po vetru. Odstopil je, saj lulanje proti vetru ni smiselno. In tako je samoljubni bogec zopet na prestolu.

Pri tem »zmagoslavju« mu pomagajo »angeli« pod krinko resnicoljubnih (podrejenih) medijev. Pravilo »kdor ni z nami, je proti nam«. Ta rek je pri »zemeljskih bogovih« vedno aktualen, saj se »resnica« da prilagoditi. Toda niso vsi mediji »angeli«. Nekateri so za njega »padli angeli«. Zato jih je treba nevtralizirati.

Najboljše tako, da pošljejo Svetu Evrope pismo s pritožbo, kako ti mediji imajo komunistični pedigre. To bi moralo zaleči, saj so v Bruslju zelo alergični na besedo komunizem. Kaj pa o tem pismu menijo partnerji »nove koalicije«? Nekaterim se dejanje zdi podlo, toda še razmišljajo, ali se jim splača protestirati. Tako virus in nova koalicija še naprej obstajata.

Toda, joj! Na obzorju je nova nevarnost. Do sedaj svetovno hvaljeni Aleksander Čeferin, predsednik Uefe, ni zadovoljen s prakso nove vlade in njenega predelanega govorca, saj meni: »Ali se resnično ne da ljudem podariti enega nasmeška, ene tople besede, pozitivnega pristopa? Zakaj ne moremo ljudem reči, da so dobri, da naj zdržijo še malo, da bodo s tem pomagali zdravstvu in ekonomiji? Ne morem več gledati te vsakodnevne črnogledosti v javnih nastopih vodilnih, ne morem več gledati te apokaliptičnosti.« Mogoče bo uporabil svoj ugled in se celo »vrgel v politiko«.

Grozno! Pa saj je to napad na samega voditelja te koronavirusne koalicije. Refleksi mu delujejo in če se čuti ogroženega, bo prešel v protinapad. Če boste poslušali »angelske medije«, boste zvedeli marsikaj slabega o Čeferinu. Ali veste, da je kot mulec rabutal jabolka iz sosedovega sadovnjaka? Pa to še ni vse. Ja, ja. Nič ne sme ostati skritega. Resnica je sveta stvar.

Toni Jurjec Brezovica pri Ljubljani