Flick je z bavarskim klubom pred časom podpisal pogodbo do 2023, Klose pa je pri Bayernu zaenkrat trener ekipe U-17, a pridno obiskuje predavanja in seminarje nemške zveze, da bi pridobil licenco tudi za vodenje članskih ekip. Ali bo ostal pri mlajših kategorijah, ali se bo priključil članskemu moštvu, pa se bo moral odločiti sam. »Mira poznam že dolgo, vem, da je predan, zvest, da ima visoko stopnjo socialnih veščin. Mislim, da bi obogatil naš strokovni štab. Mora se odločiti, ali bo povabilo sprejel,« je dejal Flick.

Kloseja bi v trenerskem štabu rad videl tudi nekdanji reprezentančni in klubski kolega Thomas Müller. »Je pameten. Ena od njegovih prednosti je bilo branje igre, v trenerski karieri pa zelo pomaga, če igro razumeš,« meni Müller.

»Kdor me pozna, ve, da si vedno želim doseči najboljšo možno izobrazbo v svojem življenju, da sem zelo ambiciozen. A moram stopati korak za korakom,« je pred časom izjavil Klose, ki se je po končanju igralske kariere začasno pridružil Lowu pri delu z reprezentanti, od Löwa se je zagotovo lahko veliko naučil.