Kriza v pisarnah španskega velikana iz Barcelone, ki se vleče že več mesecev, se je včeraj še poglobila, potem ko je v četrtek zvečer svojo odstopno izjavo podalo šest članov uprave kluba, med katerima sta tudi podpredsednika Emili Rousaud in Enrique Tombas. Sodu naj bi dno zbilo nedavno dejanje uprave, ki je trdilo, da igralci niso pristali na znižanje plače zaradi trenutne krize, kar pa je med prvimi zanikal glavni zvezdnik Lionel Messi. Podporo sta mu pri tem izrekla tudi Rousaud in Tombas, s tem pa močno ujezila predsednika Barcelone Josepa Mario Bartomeua, na listi za odstrel pa sta se znašla tudi direktorja Silvio Elias in Josep Ponte.

A četverica, ki sta se jima priključila še Maria Teixidor in Jordi Calsamiglia so prehiteli prvega moža Barcelone in odstopili kar sami. »Do tega sta nas prisilila način upravljanja s klubom in nezmožnost uvajanja sprememb. Pred klubom so veliki izzivi, še posebej tisti povezani s pandemijo koronavirusa. Kot naše zadnje dejanje pozivamo, da se takoj, ko bo to možno, skličejo nove volitve,« so med drugim v javnem pismu zapisali nekdanji člani.

Kot pišejo španski mediji, je eden največjih nogometnih klubov na svetu z odstopom šesterice ostal brez skoraj tretjine članov uprave, saj se je njihovo število z 19 zmanjšalo na vsega 13.