Verjetno bo tudi pritrdil, da se je pandemija pri nas začela oktobra 2019 z obiskom in grožnjami prvega jurišnika Žana Mahniča ob obisku Knovsa na Sovi. Tam so namreč ustvarili zrele pogoje za kasnejši prelomni, demokratični prevzem oblasti z nočnim prevratom zamenjave generalne direktorice policije in načelnice generalštaba Slovenske vojske.

V prvih dneh te grozljive epidemije je, če se prav spomnim, Šmarje pri Jelšah obiskal prvi smučar Slovenije. Gospod Krek bo moral pred vsemi sanacijami inštituta za zdravje ugotoviti, koliko je ta pripomogel k razmahu okužb in kako so se »prijeli« nasveti, naj se vsi v Sloveniji zgledujejo po občini Šmarje pri Jelšah. Ali je to del koncepta 6000 odstranjenih upokojencev na leto (glej izjavo zakritega poslanca na Kanalu A)?

Potem so koronovirus razglasili za »vojnega sovražnika«, skoraj razglasili vojno stanje in tako ponovno, po tridesetih letih, priredili »dan odprtih vrat« za najrazličnejša širokosorodstvena poslovanja brez nadzora, predvsem po »balkanskih« zasebnih navezah.

Ja, tale covid-19 je nekomu prav prišel za tiho revolucijo pri že davno napovedanem resetiranju Slovenije.

Marjan Zavšek, Laško