Ne mine dan, da nas ne bi naši zvezdniški prijatelji zasuli z objavami, kaj vse počnejo v samoizolaciji ali karanteni, in kot je mogoče opaziti, je zvezdniški živelj, vsaj sodeč po prikazanem, že rahlo na meji svojih samoizolativnih zmogljivosti. Jan Plestenjak, na primer, se je obril na balin, ker so v času izrednih razmer zaradi koronavirusa zaprti frizerski saloni. »Pa je mir s striženjem za nekaj mesecev,« je zapisal ob posnetku, ki je zakrožil po medmrežju in so ga seveda z največjim veseljem objavili praktično vsi spletni komunikacijski kanali.

Jonasu prepovedali vstop v trgovino

Tudi socialdemokratski politik Matjaž Nemec se je znašel v sila neprijetni zagati. Raziskovalni novinarji na televizijskem kanalu Nova24 so namreč oznanili, da so na eni bolj intelektualnih platform za samopromocijo odkrili stisko poslanca SD v državnem zboru, ki mu je zmanjkalo nitke za kosilnico. »Zmanjkalo mi je 'špage' za 'nahrbtno kosilnico'. Lahko kupim kruh, ne morem pa špage. Kje je tu logika?« je na medmrežju svoj klic v sili objavil obupani politik. Se je pa v teh časih, ko Slovenija stopa skupaj, takoj našla rešitev za njegovo tegobo. Še dobro, da Vinko Gorenak, ki opravlja funkcijo državnega sekretarja za koordinacijo med vlado in državnim zborom, gleda Nova24TV, saj je brž, ko je zvedel za zadrego poslanca Nemca, kolegu, pa čeprav je iz drugega političnega plemena, poslal en meter in pol vrvice ter ga še poučil, da tej stvari na Štajerskem rečejo laks za kosilnico, in mu zaželel srečno košnjo. Za konec ga je dodatno nagradil z naznanilom, da če bo še kaj potreboval, naj se mu javi.

V zadregi se je pretekle dni znašel tudi radijski in televizijski govorec in voditelj Jonas Žnidaršič. In tudi njemu je sodržavljanka nemudoma priskočila na pomoč. Po poročanju revije Zvezde Lady so Jonasa one dni revijalni koronagenti zapazili pred nekim nakupovalnim središčem, z ruto na obrazu, izpod katere so gledale samo oči, kako ga je pred vhodom v trgovino prijazno ustavil varnostnik ter mu prepovedal vstop, ker ni nosil zaščitnih rokavic. Kot še piše v podrobnem poročilu s terena, je Jonas najprej vzel v roke telefon in poskušal priklicati katero izmed trgovk, nato pa ves nesrečen postopal pred durmi nakupovalnega obrata, dokler ni opazil neke gospe in jo poprosil, ali mu posodi dve rokavici, kar se je tudi zgodilo. Po pričevanju Zvezd Lady je imela dotična gospa kar nekaj rokavic za enkratno uporabo, ki so na voljo na oddelkih za kruh ter sadje in zelenjavo.

Obstajajo pa tudi takšni, ki jim vladni mehanizmi za zatiranje mikrobov niso ali pa vsaj še niso načeli notranjega miru. Ena izmed njih je pevka Katja Ajser, ki nastopa pod umetniškim nazivom Kataya. Za zurnal24.si je povedala, da čas karantene ne vpliva na njeno psiho, ker je tudi sicer introvertirana in ta dodatni čas izkorišča za introspekcijo in urejanje misli, meditacijo in branje knjig. »Delujem intuitivno na vseh področjih,« je še navrgla Kataya, v teh težkih trenutkih pa stavi tudi na moč humorja in zdravilno moč smeha.

Rijavca lahko med osvajanjem zadene kap

Ni pa vse v kataklizmičnih zgodbah. Obstajajo tudi svetlejše pripovedi, ki kažejo, da v teh bridkih časih ne gre izgubiti upanja in da se v vsaki še tako slabi stvari najde tudi vsaj košček nečesa nepredvidljivo dobrega. Igralec gledaliških in televizijskih komičnih prizorov Ranko Babić je v reviji Story razložil, da sta se izmed vseh groznih stvari zadnje čase zgodili tudi dve dobri. »Prva je ta, da z ženo sedaj res pogosto seksava, saj na televiziji ni nič zanimivega, knjig pa se mi ne da brati. Druga pa je ta, da je žena začela kuhati. Nisem vedel, da je sposobna skuhati takšne jedi,« je koronasrečo v koronanesreči odkril Babić, svojo pustolovščino pa še nadgradil s tem, da je mislil, da bo v času prepovedanega druženja v varnem zavetju svojega doma obedoval le hrenovke in jajca, vendar ga je žena s kulinaričnimi veščinami tako navdušila, da jo vsekakor mora javno pohvaliti. »Saj veste, kakšne so današnje ženske, ki delajo do štirih in petih. Kakšno kosilo neki,« je še kritično pripomnil priljubljeni umetnik.

Ker se vse bolj približuje maj, ki slovi kot mesec zaljubljenih in zaljubljenosti, so v reviji Nova nekaj dragocenega prostora namenili tudi tej tematiki, s poudarkom na moških lovskih sposobnostih. »Kaj je bil vaš najbolj drzen osvajalski podvig?« se je glasilo vprašanje, na katero se je odzvala kopica zvezdniških strank, ki rade opisujejo svoje pripetljaje. Veliki mirovnik Gianni Rijavec je k tej plemeniti veščini pristopil v svojem značilnem slogu – miroljubno. Kot je razodel, se je drznega podviga lotil s povabilom na kavo, njegova žrtev pa je bila sedanja žena Patricija. »Trenutek, ko sem se ji bližal, je bil zelo napet in hud. Človeka lahko v taki situaciji zadene kap,« je svoj ljubezensko-plenilski napad čustveno opisal Rijavec. Alenka Gotar pa je tovrstno izkušnjo izpovedala iz obrnjene perspektive. Priznala je, da osvajanje ni njena močnejša stvar, ker je precej direktna in iskrena, česar moški ne marajo, zato se je raje prepustila temu, da jo osvojijo. Najbolj inovativen šarmer naj bi bil po pripovedovanju njen mož. Pa tudi vztrajen, saj ga je neštetokrat zavrnila, napodila, a se ni dal.

Tjaša Železnik bo praznovala ob papirnatih pirhih

Vsekakor ne moremo mimo praznovanja velike noči, čeprav bodo letos vse ceremonije bržkone potekale na varni razdalji. Vsaj navodila so takšna. So pa hladilniki, shrambe in kašče bolj kot ne polni, kvas in moka sta na razpolago, toaletnega papirja po koncu obrednega prehranjevanja tudi ne bo zmanjkalo, tako da bo vsaj navidezno vse tako, kot mora biti. Tjaša Železnik, na primer, bo skupaj s hčerko namesto ob pravih pirhih, ki jih sicer pri njih vsako leto lišpa njena mama, v velikonočnem vzdušju uživala ob papirnatih pirhih, ki jih je ustvarila hči, nanje pa je prilepila še razne nalepke. Obesili jih bosta kar na veje v vazi.

Mali Brendi Dejan Vunjak pa se bo vseeno lotil čisto pravih jajc. Vsako leto namreč pobarva kristusove kaplje krvi drugače, kot ga pač ponese veter, kot je nazorno opisal. Lani so bili pirhi sinje modri, čisto brez vsake filozofije, letos pa barvnega odtenka še ni izbral. Jih bo pa ponosno pokazal čisto vsem družinskim članom, z vsakim posebej bo tudi malce poklepetal s pomočjo kakšne od novih tehnoloških naprav.