Policija je sporočila, da so truplo osemletnega Gideona McKeana našli v vodi kakih 600 metrov daleč od kraja, kjer so v ponedeljek našli truplo njegove 40-letne mame Maeve Townsend McKean, vnukinje Roberta Kennedyja.

Truplo hčerke nekdanje podguvernerke Marylanda Kathleen Kennedy Townsend so našli le slabe štiri kilometre daleč od hiše njene matere, od koder je šla v četrtek popoldne s sinom s kanujem, da bi našla žogo, ki jima je med igranjem padla v vodo, a je kanu odnesel močan tok. Priče so isti dan opazile čoln z dvema osebama, ki ga veter nese na odprto morje in poklicale reševalce, ki so v petek našli le prazen kanu. Iskanje se je nadaljevalo, truplo matere pa so nato v ponedeljek našli potapljači v globini osmih metrov.

Maeve McKean je bila pravnica na položaju izvršne direktorice Pobude za globalno zdravje pri univerzi Georgetown, kjer se je ukvarjala s svetovnim zdravjem in človekovimi pravicami. Pred tem je bila profesorica na mestni univerzi New Yorka.

Njena mama, ki je nečakinja nekdanjega predsednika ZDA Johna F. Kennedyja, je sporočila, da je hči posvetila svoje življenje najbolj ranljivim članom družbe.

»Moje srce je strto, vendar bomo skušali, da ob božji milosti ohranimo nekaj moči, da počastimo upanje, energijo in gorečnost, ki sta jo svetu ponujala Maeve in Gideon,« je dejala.

Po sredinem odkritju trupla vnuka pa se je zahvalila vsem vpletenim in policiji, saj so jim pri tej grozljivi izgubi pomagali do zaključka. »Vedno vam bomo hvaležni za vaše neutrudno delo,« je poudarila.