Sedem mesecev po tragediji v Bovcu je pred sodnico novogoriškega okrožnega sodišča stopil Jasmin Suljić, ki mu tožilstvo očita, da je lanskega oktobra na dvorišču pred žrtvino hišo umoril 34-letnega Bovčana Romana Komaca. To naj bi po mnenju tožilstva storil na grozovit in zahrbten način. Za zaprtimi vrati – sodnica je namreč ocenila, da je novinarjev za učinkovito izvajanje priporočil in ukrepov v zvezi s preprečevanjem širjenja koronavirusa preveč – je povedal le, da očitanega ne priznava.

Njegova zagovornica je po obravnavi pojasnila, da ne more priznati, da je dejanje storil na grozovit in zahrbten način, vse drugo pa bo pojasnil v svojem zagovoru na glavni obravnavi, ki je predvidena v drugi polovici maja. Takrat bi lahko okoliščine že dopuščale, da bi na sodišču zaslišali vse priče tragičnega dogajanja v Bovcu, le streljaj od tamkajšnje policijske postaje.

Zabodel ga je z »ostrim predmetom«

Doslej je znano, da je Komaca, ki je bil po poklicu frizer, preživljal pa se je kot turistični delavec, napadalec umoril z nožem in da so tega našli odvrženega nedaleč od kraja tragedije. Komac je tistega oktobrskega večera na svojem domu gostil prijatelja, ko je nenadoma pozvonil telefon. Klical naj bi 24-letni Suljić. »Osumljenec je k 34-letniku prišel na obisk. Predhodno se je najavil po telefonu. Povabil ga je, naj za trenutek pride iz stanovanja. Takrat ga je z ostrim predmetom večkrat zabodel v različne predele telesa,« je nekaj dni po dogodku pojasnil prvi novogoriški kriminalist Marino Pangos. Znanec, ki je bil na obisku, je pred hišo zaslišal glasno hropenje in nato pred vhodom zagledal napadalca, kako se znaša nad njegovim prijateljem. Nemudoma je poklical policijo in reševalce, osumljeni je zbežal, Komacu pa reševalci niso mogli več pomagati.

Ker je Komačev prijatelj napadalca poznal le na videz, so policisti njegovo identiteto potrdili z dodatnimi podatki in preverjanji ter ga nato v manj kot dveh urah po napadu prijeli. Kasneje so v stanovanju, kjer je začasno bival, našli predmete, ki bodo med sojenjem služili kot dokazno gradivo. Policisti so po preiskavi domnevali, da bi bile lahko povod za umor tudi nerazčiščene osebne zamere med žrtvijo in osumljenim. Razloga za njuno nesoglasje, ki naj bi se poglobilo v zadnjem času, policija ni želela podrobneje komentirati, neuradno naj bi šlo za ljubosumje.

Vse od prijetja je Suljić v priporu, grozi mu najmanj petnajst let zaporne kazni.