Zvezni sodnik je sicer dovolil, da se glasovnice po pošti oddajo tudi po torku, vendar pa je vrhovno sodišče ZDA odločilo, da morajo biti oddane na pošto najkasneje 7. aprila. Volilna komisija Wisconsina je sporočila, da rezultatov ne more objaviti do 13. aprila. V torek so preštevali le glasovnice v živo in po pošti, slednje pa lahko še naprej prihajajo do ponedeljka.

Kljub pandemiji novega koronavirusa so bile vrste pred volišči Wisconsina dolge, vendar pa ne le zaradi tega, ker je to običajna ameriška posebnost, ampak tudi zaradi tega, ker je bila večina volišč zaradi virusa zaprtih. V Milwaukeeju so na primer 180 volišč skrčili na le pet. Volit so šli večinoma tisti, ki niso pravočasno zaprosili ali dobili glasovnic po pošti.

Kampanja demokratskega predsedniškega kandidata Bernieja Sandersa je sporočila, da volivcev ne bo vzpodbujala k udeležbi, ker je jasno, da so volitve v času koronavirusa nevarne in v nasprotju z navodili zdravstvenih strokovnjakov. »Lahko so tudi smrtonosne«, je sporočila Sandersova kampanja, ki krivi republikance, ker niso hoteli preložiti volitev niti omogočiti glasovanja po pošti za vse.

Če se bodo ankete pred volitvami izkazale za točne, bo Sanders krepko izgubil proti nekdanjemu podpredsedniku ZDA Josephu Bidnu, ki je imel pred senatorjem iz Vermonta okrog 30 odstotkov prednosti. Na republikanski strani Donald Trump ni imel konkurence, potekale pa so tudi volitve raznih položajev na državni in lokalni ravni.