Walker je prejšnji torek v času karantene s svojim prijateljem k sebi povabil prostitutki, ki jima je plačal 2200 funtov, to pa je izvedel tabloid The Sun in zgodbo objavil. Nogometaš, proti kateremu je njegov klub že sprožil disciplinski postopek, se je za nespametno potezo opravičil.

»Želim se opravičiti svoji družini, prijateljem, nogometnemu klubu, navijačem in javnosti, ker sem jih pustili na cedilu. Kot javna oseba sem vzor marsikomu in si tega ne bi smel privoščiti,« je v opravičilu zapisal 29-letni Walker, ki je doslej zbral 48 nastopov v angleški reprezentanci. Najbrž mu je opravičilo svetoval klub, ta je že tudi napovedal kazen.

»Nogometaši so svetovni vzorniki, naše osebje in igralci si želimo podpreti ukrepe zdravstvenih organizacij v boju proti novemu koronavirusu. Kyle pa je ravnal prav nasprotno, zato smo zelo razočarani,« so sporočili iz vrst angleškega prvaka.

Prijoviću za kršenje karantene tri mesece hišnega pripora

Srbski nogometaš Aleksander Prijović se je pred tožilcem izrekel za krivega kršenja karantene, ki jo je ukazala srbska vlada, in bo za kazen moral tri mesece preživeti v hišnem priporu.

Napadalca saudskega Al-Ittihada, ki naj bi bil najbogatejši srbski nogometaš, je policija aretirala v petek popoldne, potem ko je bil v lokalu enega izmed beograjskih hotelov v družbi več kot petih ljudi, kar je prepovedano.