Osemindvajsetega februarja popoldne se je takrat še neznani mladenič na območju Gabrovice pri Črnem Kalu podal po stopnicah stanovanjske hiše. Še celo v nadzorno kamero je pogledal, tako da je bil na posnetku dobro viden njegov obraz. Čez nekaj trenutkov se je po isti poti vrnil. Le da je imel tokrat za pasom revolverja, ki ju je izmaknil iz hiše, ki je bila sicer odklenjena. Policija je posnetke nadzornih kamer objavila šele prejšnji teden, vendar je objava takoj dala rezultate. Prej jim ga namreč ni uspelo identificirati.

»Dne 26. marca smo javno objavili, da iščemo moškega, ki je 28. februarja popoldne na območju Gabrovice pri Črnem Kalu iz odklenjene hiše ukradel dva revolverja, pri tem pa ga je posnela nadzorna videokamera na kraju. Po objavi posnetka smo prejeli veliko koristnih informacij in na podlagi teh tudi identificirali osumljenega,« so danes sporočili iz Policijske uprave Koper.

Aretirali so ga že v torek. »Policisti so imeli na počivališču Studenec v postopku 37-letnega Ljubljančana, ki je osumljen kaznivega dejanja tatvine, to je kraje pištol. Ljubljančanu je bila odvzeta prostost. Opravljena je bila hišna preiskava, vendar policisti orožja še niso našli, zato se preiskava nadaljuje. Sledila mu bosta obdolžilni predlog zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja in kazenska ovadba za kaznivo dejanje tatvine,« je v poročilu zapisala tiskovna predstavnica PU Koper Anita Leskovec. Policija se vsem, ki so pomagali z informacijami, iskreno zahvaljuje: »Ponovno smo dokazali, da skupaj zmoremo več.«